Amerikansk kylling i karry

Printer venlig version
Amerikansk kylling i karry

Beskrivelse

En ret er vel ikke rigtig amerikansk, hvis ikke den er lavet med Coca Cola, og da kylling i karry er sådan en taknemlig ret at "lege" med, er der vel heller ikke noget i vejen for at prøve den af med cola.

Retten er ellers en mere klassisk udgave med kogt kylling og æble og løg i karrysaucen, så helt vanvittig er den heller ikke.

Ingredienser

1kgKylling (skåret i mellemstore stykker)
1bundtBladselleri (kun toppene)
3spskSmør
1 Madæble (skåret i både uden skræl)
1 Løg (hakket)
1spskKarrypulver
5spskRosiner
220mlKyllingefond (eller hønseboullion)
110mlCola
3 1⁄2spskMel
220mlMælk
1tskSalt
1dsPeber (friskkværnet)
Til
personer
Tilberedning1 time

Fremgangsmåde

1. Kog kyllingen og toppene af bladselleri i en stor gryde med vand og salt. Skru med for varmen og lad det simre i ca. 45 min under låg. (Kyllingen kan evt. koges hel og skæres i mindre stykker inden den kommes i resten af retten)

2. I en stor gryde med tyk bund smeltes smørret og æble, løg og karrypulver steges i 4-5 min.

3. Tilsæt rosiner, kyllingefond (brug evt. vandet fra den kogte kylling) og cola.

4. I en anden gryde blandes mel og mælk, som røres til det har en blød konsistens.

5. Kom salt, peber og æble/løg blandingen i og lad koge over lav varme til det blevet tykt og cremet.

6. Kyllingen tilsættes til sidst, og retten serveres varm.