Fedtfattig kylling i karry

Printer venlig version
Fedtfattig kylling i karry

Beskrivelse

Kylling er i sig selv en sund og fedtfattig måde at få sit daglige indtag af kød på. Koger man kyllingen i stedet for at stege den, kan man også undgå at bruge unødvendige fedtstoffer.

Retten her er thaiinspireret, og det thailandske køkken er i forvejen kendt for at være rig på brugen af grøntsager og lette kødretter, som er nemme at tilberede. Og så er det kendt for at have en masse spicy og stærke aromaer. I hver en ret er der som regel tænkt på de fem fundamentale smagssanser; stærkt, syrligt, sødt, salt og bittert, for at skabe et helstøbt måltid.

Den røde karry, som der her benyttes, er også typisk fra det thailanske køkken og mixes med udgangspunkt i knuste røde chilier. Traditionelt serveres agurken rå ved siden af, men man kan også vælge at stege den med som her.

Ingredienser

500gKylling (uden skind og ben)
250mlRød karrypasta
1 Grøn peberfrugt
1spskIngefær (hakket uden skal)
1spskLimesaft
1⁄2 Agurk
6 Champignon (store)
2 Gulerødder
1dlJasminris
1⁄2 Jalapeno (fintsnittet)
2fedHvidløg (hakket)
Til
personer
Tilberedning45 minutter

Fremgangsmåde

1. Kog nogle store kyllingestykker i gryde med vand til det kødet er hvidt og gennemkogt. Tag det op af vandet og del det yderligere i mindre stykker.

2. Skær agurk, gulerødder, champignoner og peberfrugt i skriver og steg det for lav varme i en wokgryde uden olie. Tilsæt limesaften og steg videre i ca. 5 min.

3. Tilsæt derefter den røde karrypasta og kyllingen og vend det hele godt sammen til alt er dækket af saucen, og kom så den fintsnittede jalapeno i. Lad det simre i 5 min.

4. Risen koges under vejs, og tager normalt 20 min. for lav varme om at blive færdig.