Indisk kylling i karry

Printer venlig version
Indisk kylling i karry

Beskrivelse

Det indiske køkken er kendt for en sofistikeret brug af krydderier og krydderurter, og mange retter indeholder flere forskellige slags. Karryen er netop en indisk krydderiblanding, ofte bestående af ti forskellige krydderier, som man kan mixe efter ønske, og tilsat gurkemeje får blandingen sin gule farve. De stærke farver fra den indiske kultur går nemlig også igen i maden.

På grund af den hinduistiske tro, hvor køerne er hellige og grisene er urene, er mange retter fra det indiske køkken vegetariske. Men kylling, ged, lam og fisk er kød, der godt må spises, og er derfor blevet hovedingredienserne i nogle af de mest populære indiske retter.

Denne opskrift på indisk kylling i karry er en almindelig kylling i karryret, men der er også andre former som Butter Chicken, Tandoori Chicken og Chicken Tikka Masala (se opskrift under Spicy kylling i karry).

Til retten kan man servere ris eller det populære indiske brød, Naan.

Ingredienser

3spskOlie
2 Løg (snittede)
2spskHvidløgspasta
1tskIngefærpasta
1dlYoghurt (rørt til en let konsistens)
2 Tomater (snittede)
1tskRød chilipulver
2tskKorianderpulver
1tskSpidskommen
1⁄2tskGurkemeje
12 Kyllingestykker (ca. 800 g)
1dlVarmt vand
1tskKarrypulver
1bundtKorianderblade (friske)
Til
personer
Tilberedning30 minutter

Fremgangsmåde

1. Varm olien op i en tykbundet gryde eller pande. Tilsæt løgene og lad dem stege i ca. 4 min., eller til de er gyldne.

2. Kom hvidløgs- og ingefærpastaen i og lad den brænde lidt af. Tilsæt derefter tomaterne og yoghurten og rør godt rundt, så det ikke gryner. Lad det stege i ca. 4 min. til olien skiller.

3. TIlsæt chilipulver, koriander, spidskommen, gurkemeje, salt og peber. Skru op for varmen og kom kyllingestykkerne i. Det skal stege ca. 5 min., eller til det er gyldenbrunt.

4. Vandet tilsættes og blandes godt rundt, inden det skal op og koge. Sæt låg på og lad det koge for lav varme i ca. 15 min. eller til kyllingen er færdig og olien skiller.

5. Drys karrypulveret over og dæk godt til, så aromaerne kan blande sig.
Serveres varm med korianderbladene som pynt.