Kinesisk kylling i karry - Chow Mein

Printer venlig version
kinesisk kylling i karry

Beskrivelse

Denne udgave af en kinesisk opskrift på kylling i karry hedder også Chicken Chow Mein. Den er lavet med nudler, hvilket mein betyder, og nudler er en essentiel ingrediens i det kinesiske køkken.

Chow mein er af de kinesiske retter, der har vundet indpas hele verden over, og den spises i mange lande i forskellige variationer. Hovedingredienserne alle steder er kyllingen, nudlerne, karryen og mange slags grøntsager. Det er grøntsagerne, der oftest tilpasses efter ønske.

Det er en ret, der tilberedes i en wok, hvor komponenterne sammensættes og giver en fyldig smag med alle aromaerne til hele retten.

Ingredienser

250gSelleri (hakket)
1 Grøn peber (skåret i strimler)
1⁄4mlHvedemel
3spskSoya sauce
500gBønnespirer
2spskPimento peberfrugt (hakket)
120gLøg (hakket)
100gSmør (smeltet)
250mlMælk
1dsVandkastanjer
1 Kylling (uden skind, skåret i gode stykker)
1spskKarrypulver
500gKinesiske nudler
Til
personer
Tilberedning30 minutter

Fremgangsmåde

1. Sauter selleri, løg og peberfrugt i en pande i lidt af smørret.

2. Steg kyllingestykkerne for medium varme, så de bliver gyldenbrune.

3. Kog vand til nudlerne og kom dem i, så de er klar med resten af maden.

4. Bland resten af smørret med mel og karry i en wokgryde over lav varme til det er blødt og let boblende. Tilføj derefter mælken under konstant omrøring til det er tyknet.

5. Kom soya saucen i med bønnespirerne, vandkastanjerne og pimentoen og rør godt rundt.

6. De sauterede grøntsager og kyllingen blandes godt med resten og vendes med nudlerne i wokgryden, inden retten serveres.