Kylling i karry med ananas

Printer venlig version
Kylling i karry med ananas

Beskrivelse

Man kan lave kylling i karry med ananas på mange måder, og ananasen kan som meget andet tilføres basisopskriften på kylling i karry. Man kan også vælge at servere frisk ananas bare som supplement til retten, og den friske, søde smag spiller godt sammen med den varme og stærke karrysmag.

Denne opskrift er orientalsk inspireret, og der indgår ananas og andre sødere frugter ofte som en del af retterne for et helstøbt måltid med mange smagsvariationer.

Ingredienser

450gKyllingefilet (skåret i stykker)
2spskKarrypulver
1tskChilipulver
1tskCitronsaft
120mlYoghurt (almindelig)
25gSmør
1 Løg (hakket)
1tskIngefær (frisk, hakket)
1dsKokosmælk
150gAnanas (i mellemstorestykker)
1hndfKoriander (frisk)
2fedHvidløg (hakket)
Til
personer
Tilberedning45 minutter

Fremgangsmåde

1. Mix karrypulver, chilipulver, citronsaft og yoghurt sammen og vend kyllingestykkerne i, så de kan marinere. Lad det stå og trække i 30 min.

2. Smelt smørret på en pande og steg løgene til de er klare. Tilsæt
ingefær og hvidløg og lad det stege med.

3. Kyllingen kommes i og steges i ca. 5 min.

4. Tilsæt derefter kokosmælken, læg låg på panden og lad det simre over lav varme i 15 min.

5. Til sidst kommes ananasen i, og retten skal stå i yderligere 5. min.

6. Server med kogte ris og friske korianderblade på toppen.