Kylling i karry med kokosmælk

Printer venlig version
Kylling i karry med kokosmælk

Beskrivelse

Kylling i karry med et twist. Kokosmælk, chili, kanel og koriander er komponenter, der passer rigtig godt i en kylling og karry ret, fordi det tilfører retten flere eksotiske smagsvariationer.

Det søde fra kokosen og kanelen sættes i spil med de stærke smagsindtryk fra chili og koriander, og det friske og syrlige fra citronen. Denne opskrift er for de, der godt kan lide retten lidt ekstra stærk, men man kan også lave den i mildere udgaver, hvor man ikke bruger chili, ingefær og koriander.

Ingredienser

2 Løg (hakket)
1tskIngefær (finthakket)
4 Hvidløgsfed (finthakket)
2spskTomatpuré
2spskKarrypulver
1 Kanelstang
1 Røde chilier (tørrede)
1dsKokosmælk (1 stor eller 2 små dåser usødet kokos)
2dlKyllingefond
4 Tomater (hakkede)
6 Kyllingebryster (fri for ben og skind, skåret i strimler)
1⁄4dlFrisk korinder
1 Citron (saften herfra)
3spskOlie
  Salt og Peber (friskkværnet)
  Mintblade eller koriander (til at toppe retten med)
Til
personer
Tilberedning45 minutter

Fremgangsmåde

1. Steg for lav varme løg,  hvidløg og ingefær i olien til løgene er gyldne og bløde.

2. Tilsæt derefter tomatpuréen, karry, kanelstangen og chilierne og vend det godt rundt. Smag til med salt og peber og hæld bagefter kokosmælken og kyllingefonden i, mens det bringes op at koge. Lad det simre i ca. 20 min. eller til det er blevet tykkere.

3. Tomater, kyllingestykker, koriander og halvdelen af citronsaften tilsættes, og det holdes stadig i kog, så kyllingen kan blive gennemstegt. Lad det koge i 10-15 min.

4. Smag retten til med resten af citronsaften, salt og peber, pynt med mynte og koriander og server den varm.